U wilt uw gaskookplaat vervangen door een inductiekookplaat of keramische kookplaat? Dan is er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden:

Wat is de aansluitwaarde van de kookplaat, oftewel: hoeveel aansluitvermogen heeft de kookplaat. Dit wordt uitgedrukt in kW (kilowatt). Een laag vermogen is misschien nog eenvoudig aan te sluiten, maar bij een hoog vermogen (boven de 7,3kW) zijn hoogst waarschijnlijk meer aanpassingen nodig.

Siemens inductiekookplaat (bron: Siemens website)

Daarnaast is het van belang om te weten of er een 1-fase of 3-fasen aansluiting in het pand aanwezig is. Dit is terug te vinden op de jaarrekening van uw stroomleverancier. Ook de aansluitwaarde is van belang. Vanzelfsprekend kan een 35A hoofdzekering meer hebben dan een 25A hoofdzekering. En 3x25A weer meer dan de twee hiervoor.

Een derde punt is de staat en opbouw van de huidige groepenkast. Kan er simpelweg een uitbreiding gedaan worden of heeft de hele groepenkast misschien een update nodig?

Dan moet er natuurlijk ook nog draad of kabel naar het aansluitpunt. Hier zijn verschillende methoden voor en dit is weer afhankelijk van het bouwjaar van het pand, is er wel of geen kruipruimte, opbouw of inbouw, etc. Normaal gesproken wordt het aansluitpunt afgewerkt met een zogenaamde Perilex contactdoos. Er zijn verschillende manieren hoe deze aangesloten kan worden. Dit is weer afhankelijk van de keuze van de kookplaat. Kortom, enige inhoudelijke kennis is wel noodzakelijk. Meints Techniek is erkend elektricien en kan samen met u kijken naar de beste oplossing in uw situatie.

Neem voor vrijblijvend advies of een offerte contact op. Dit kan door middel van het contactformulier of telefonisch via 06-39300450